Aleksić (Narodna): Zbog prihvatanja evropskog predloga ugrožena cela Srbija

Beta 28.02.2023

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da će zbog prihvatanja Predloga EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije biti ugrožena cela Srbija, a ne samo Kosovo i Metohija i da je potrebno ujedinjenje ljudi koji su spremni da spreče sve ovo što namerava da uradi Aleksandar Vučić.

"On to predano i tiho radi kroz jednu puzajuću predaju, svih deset godina, od momenta kad je došao na vlast, pa preko Briselskog sporazuma. Ovo je kruna svega što je radio, a pokušavajući da predstavi sebe kao patriotu i velikog borca što je velika laž i manipulacija", rekao je Aleksić za Agenciju Beta i istakao da ovo nije pitanje partija, već svih građana koji vole ovu zemlju.

Aleksić je istakao da je sada potpuno jasno zašto Vučić nije hteo da prihvati predlog Narodne stranke da parlament usvoji dokument da je protiv priznanja nezavisnosti i protiv članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama.

"Vučić je govorio o crvenim linijama ali nije bio nikad spreman da se to usvoji u parlamentu, jer je još tada bio spreman da naruši srpski državni interes", rekao je Aleksić.

On je dodao da će Narodna stranka sutra na sednici predsedništva zauzeti zvaničan stav i odgovor na poziv Novog DSS, Dveri, Zavetnika i POKS-a da se, ukoliko Vučić ne podnese ostavku, organizuje veliko nacionalno okupljanje.

(Beta, 02.28.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »