Ne davimo Beograd prikuplja potpise za produženje trolejbuskih linija u Beogradu

Beta 03.03.2023

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je građane da sutra od 10 do 13 časova, na tri lokacije u Beogradu, podrže peticiju za produžetak trolejbuskih linija 19, 21 i 22 do Studentskog trga.

Kako je najavljeno, štandovi na kojima će građani moći da potpišu peticiju biće postavljeni od 10 do 12 časova na uglu ulica Vojislava Ilića i Ustaničke i od 11 do 13 časova na Slaviji i na Studentskom trgu.

U obrazloženju peticije, iz pokreta su naveli da je "ogroman broj građana prinuđen da od 2019. godine, kada je vlast skratila trolejbuske linije, preseda na Slaviji, kako bi stigli do centra grada".

"Pozivamo sve građane da podrže zahtev Sekretarijatu za javni prevoz da se trolejbuske linije produže do Studentskog trga kako bi građani sa Konjarnika, Učiteljskog naselja, Kruševačke, Čubure i Crvenog krsta, direktnim linijama stigli do centra grada", stoji u saopštenju.

Ne davimo Beograd predložio je kupovinu novih trolejbusa sa autonomijom vožnje do 10 kilometara, što bi kako su naveli, omogućilo da linije budu produžene do okretnice SRC "Milan Gale Muškatirović".

(Beta, 03.03.2023)

Beta »

Politika, najnovije vesti »