Kupovina na društvenim mrežama sve rizičnija: Potrošači se žale, prevaranti haraju internet prodajom: "Umesto dve trenerke stiglo nešto što nisam poručila"

Blic 10.03.2023
Kupovina na društvenim mrežama sve rizičnija: Potrošači se žale, prevaranti haraju internet prodajom: "Umesto dve…

- Prevarena sam. Naručila sam dve trenerke od žene iz Valjeva koja prodaje garderobu onlajn, a dobila sam samo donji deo koji nisam kupila. Dogovorile smo se da vratim paket i dobijem povraćaj novca. Na dan realizacije zovem je, ugašen telefon, stranica izbrisana i blokirana sam - glasi objava jedne sugrađanke koja je ovih dana izazvala brojne komentare potrošača koji su imali slična iskustva.

Nataša J. je otkrila da je i nju pokušala da prevari ista osoba, ali da je uspela da pronađe njenih sedam lažnih profila. Sa ekspanzijom kupovine putem interneta, sve je više prevara i zato potrošači moraju da vode računa da onlajn pazare samo od firmi koje su registrovane, jer jedino tako mogu da zaštite svoja prava. Prilikom preuzimanja paketa i plaćanja kuriru, kupci treba obavezno da ga otvore da bi proverili da li im je stiglo ono što su naručili. U

Pročitajte još

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »