SRS: Miloševićeva herojska borba u Haškom tribunalu biće upisana u istoriju (FOTO/VIDEO)

Beta 11.03.2023

Delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) položila je danas vence na grob Slobodana Miloševića u Požarevcu, na 17. godišnjicu smrti bivšeg predsednika Srbije i Savezne republike Jugoslavije (SRJ).

Potpredsednik SRS Miljan Damjanović ocenio je da je Milošević "ubijen u antisrpskom Haškom tribunalu".

"Istorija će o svima jednog dana suditi ali mora biti zabeleženo da je Milošević ubijen u Haškom tribunalu u kom je apsolutno dominirao, branio srpske nacionalne interese i srpski narod u celini. Na tome smo mu zahvalni i zbog toga mu odajemo počast", rekao je Damjanović agenciji Beta.

Ocenio je da je Milošević trebalo da bude sahranjen u Aleji velikana u Beogradu.

"I danas, 17 godina posle njegove smrti, svedoci smo da nije ispoštovano ono što je Milošević zaslužio, a to je mesto u Aleji velikana. Njegova herojska borba u Haškom tribunalu biće upisana u istoriju, zbog toga smo mu mi srpski radikali odavali i odajemo počast", naveo je Damjanović.

Bivši predsednik Srbije i SRJ preminuo je 11. marta 2006. godine u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala gde mu je suđeno za ratne i zločine protiv čovečnosti u Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji, i za genocid u BiH.

Suđenje Miloševiću nije završeno sudskom presudom pošto je bivši predsednik Srbije i SRJ preminuo u pritvorskoj jedinici Tribunala od posledica infarkta.

Telo Slobodana Miloševića dopremljeno je u Srbiju marta 2006. godine, a bivši predsednik sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

(Beta, 03.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »