Poledica: Nameštaju se utakmice u mlađim kategorijama

Beta 14.03.2023

 Predstavnik nezavisnog sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost Mirko Poledica rekao je danas da se u srpskom fudbalu nameštaju utakmice i u mlađim kategorijama i da o tome ćute i delegati Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Poledica je na sednici Skupštine u Staroj Pazovi, na kojoj je Dragan Džajić izabran za predsednika, kritikovao rad Saveza, jedini je diskutovao i jedini od 79 delegata glasao protiv usvajanja izveštaja o radu i finansijskog izveštaja Saveza.

On je rekao da su izbori iz marta 2019. godine održani nezakonito i tražio je od generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića detalje o radu Saveza u prethodnom periodu.

Šurbatović je prethodno rekao da je FSS od 2016. do 2022. godine ostvario dobit od 20 miliona evra, a da je državi na ime poreza uplaćeno 13, kao i da je u prethodne dve godine od sponzorskih ugovora zarađeno više od 60 miliona evra.

"Savezom je tada rukovodio Slaviša Kokeza, znamo iz koje je sfere dolazio, a svi ste vi njegov izbor. Vodio je Savez preko Odbora za hitna pitanja. Arbitražni sud nije radio mesecima, to je poniženje za igrače. Neistinita je priča o španskom modelu popunjavanja liga", rekao je Poledica.

"Nameštaju se utakmice čak i u mlađim kategorijama i svi čekamo da neko reši te probleme. To nisu problemi samo klubova i navijača nego svih nas. Pasivnost Skupštine mi najviše smeta, mi treba ovde da donosimo odluke", dodao je on.

Kandidaturu za presednika FSS u ponedeljak je povukao bivši kapiten reprezentacije, Crvene zvezde i Mančester junajteda Nemanja Vidić, a Poledica je rekao da je njegovo odustajanje "sramota za sve".

On je zatim raspravljao sa Šurbatovićem o raspodeli novca od premija sa Svetskog prvenstva u Kataru.

Šurbatović je rekao da nije bilo nikakve zloupotrebe, već da je sve obavljeno u skladu sa odlukama Izvršnog odbora i sporazumom sa igračima, kao što će biti i sada pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poledica je rekao da ne želi da stvara neprijatnosti već da pokrene raspravu, a uoči glasanja za predsednika napustio je Skupštinu.

"Dragane Džajiću ova pobeda Vaš je najveći poraz", rekao je Poledica.

(Beta, 03.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »