Ne davimo Beograd: Gašenjem Beokom servisa, dodatno otežano rešavanje komunalnih problema Beograđana

Beta 15.03.2023

Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front ocenio je danas da se gašenjem Beokom servisa, kog su građani koristili kako bi nadležnim službama prijavili probleme u svom okruženju, "dodatno otežava rešavanje komunalnih problema Beograđana".

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić juče je otvorio Servisni centar sa jedinstvenim kodom 11-0-11 putem kog će građani prijavljivati komunalne probleme i dobijati informacije o funkcionisanju gradskih službi.

"Iako je dosadašnji sistem imao ozbiljnih sistemskih i svakodnevnih problema, pokušaj gradonačelnika Aleksandra Šapića da banalno 'rebrendira' servis, svakako neće doprineti boljem komunalnom redu i poštovanju pravila u našem gradu", ocenili su iz Ne davimo Beograd/Zeleno-levi front.

Naveli su da "dodatno zabrinjava još veća zatvorenost sistema i prebacivanje prikupljanja i procesuiranja prijava građana direktno Sekretarijatu za inspekcijske poslove, bez ikakvog kontrolnog mehanizma koji bi obezbedio rešavanje prijava i odgovornost nadležnih".

"Plan pokreta Ne davimo Beograd je da rad inspekcijske službe i komunalnih preduzeća podigne na najviši mogući nivo. Neophodno je rešiti decenijsku korupciju u upravi grada kroz otvaranje sistema prijava, kako bi se transparentno videlo gde su čvorišta glavnih problema u gradu, koje službe, preduzeća i ustanove ne poštuju zakon i pravila i ko ne procesuira prijave, gurajući ih pod tepih", naveo je šef odborničke grupe Za dobar grad u Skupštini Beograda, Dobrica Veselinović.

(Beta, 03.15.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »