Vučić: Otvoren i korektan razgovor sa Eskobarom (FOTO/VIDEO)

Beta 15.03.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom imao "otvoren i korektan" razgovor i da veruje u unapređenje odnosa sa SAD.

"Otvoren i korektan razgovor sa američkim predstavnikom. Verujem u dalje unapređenje odnosa Srbije i SAD", napisao je Vučić na Instagramu posle sastanka u Beogradu sa Eskobarom, zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD.

Vučićev kabinet je posle sastanka saopštio da su razgovarali o procesu normalizacije odnosa sa Prištinom, formiranju Zajednice srpskih opština i mogućnostima za pronalaženje kompromisnih i održivih rešenja u dijalogu koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Vučić je, kako se navodi, "ponovio nepromenjenu poziciju" Srbije u pogledu očuvanja mira i stabilnosti u regionu i rešavanja otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, sa akcentom na potpunoj primeni do sada potpisanih sporazuma i očuvanju državnih i nacionalnih interesa.

On je zahvalio SAD na podršci koju pružaju dijalogu Beograda i Prištine, i na angažmanu kada je reč o bezbednosti i zaštiti srpskog naroda na Kosovu i formiranju Zajednice srpskih opština, dodaje se.

Eskobar je došao u Beograd dan posle posete specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji se u sklopu pripreme za sastanak lidera dve strane u Ohridu 18. marta sastao sa najvišim zvaničnicima Srbije i predstavnicima opozicije.

(Beta, 03.15.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »