Лазовић позвао адвоката породица страдалих рудара да заједно траже формирање анкетног одбора

Бета 20.03.2023

Шеф посланичке групе Не давимо Београд Радомир Лазовић позвао је адвоката породица осам страдалих рудара у руднику "Соко" да посети Скупштину Србије и да заједно поново затраже формирање анкетног одбора за утврђивање чињеница о том догађају

Лазовић је у писаној изјави навео да је Не давимо Београд упутио Скупштини Србије предлог за формирање тог анкетног одбора првог дана када су ступили на дужност народних посланика, у августу 2022. године и да до данас није било одговора.

"Трагедија ових размера заслужује да се утврди истина како је до ње дошло и да се одговорни за несрећу казне, а захтев за формирање овог анкетног одбора била је и буквално прва ствар коју смо као посланици урадили", навео је Лазовић.

Додао је да су подржали одлучност и храброст породица страдалих рудара о утврђивању одговорности за несрећу у руднику 'Соко' да се такве несреће никада више не би поновиле, а како је наведено у саопштењу, формирање тог анкетног одбора био је први предлог поднет у новом сазиву Скупштине Србије.

(Бета, 03.20.2023)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »