Kovačević (Narodna stranka): Građani na referendumu da odluče o pitanju Kosova i Metohije

Beta 03.04.2023

Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je da "niko nema pravo na veleizdaju" Kosova i Metohije i ocenio da bi o rešavanju kosovskog pitanja trebalo da se izjasne građani na referendumu.

"Ako Švajcarci raspisuju referendume o tome da li bi u kvartu trebalo napraviti novo obdanište ili okrečiti dudove u drvoredu ili kestenje u njihovoj ulici, ovako krupan događaj unutar jednog nacionalnog prostora mora biti referendumski definisan inače drugačije nije validan", rekao je Kovačević televiziji KTV a prenela Narodna stranka.

Ocenio je da niko nema pravo da potpisuje ugovore ili da usmeno pristaje na nešto što definiše deo teritorije Srbije kao ravnopravnog sagovornika u državno-pravnom smislu.

"Dakle, nema dobrosusedskih odnosa između Hrvatske i Istre, kao što ne može biti dobrosusedskih odnosa između Srbije i 'Kosova', jer se ne radi o dve međunarodno priznate zemlje", naveo je poslanik Narodne stranke.

Kovačević je dodao da je reč o 15 odsto nacionalne teritorije i da "nijedan par očiju i nijedna glava, koliko god uobrazila da je vlasna da to uradi, nema tu tapiju i nema to pravo".

"To što ste pristali pred dva svedoka na nešto, to se mene apsolutno ne tiče. Ta dva svedoka mogu biti najpoštenija čoveka na svetu, a mogu biti dve arhibitange kojima se može pripretiti, kojima se može dati neki novac, koji se mogu potplatiti ili koji na kraju krajeva emocionalno mogu da pripadaju drugoj strani", rekao je Kovačević.

(Beta, 04.03.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »