Obradović: Đilas podrškom evropskom predlogu za Kosovo dokazuje da je u koaliciji sa SNS-om

Beta 08.04.2023

Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas time što daje podršku evropskom planu za Kosovo dokazuje da je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

"Ima sve više sumnji u javnosti da su Vučić i Đilas obnovili svoje staro prijateljstvo, ali i dokaza da su SNS i SSP već u nekoj vrsti koalicije i da sinhronizovano nastupaju. To se najpre vidi po podršci SSP-a protivustavnom francusko-nemačkom sporazumu o priznanju lažne države Кosovo koji je Vučić prihvatio u Briselu", naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima, posebno je "sramno što Đilas javno konstatuje da je taj sporazum štetan po Srbiju, ali ga ipak podržava služeći tako interesima EU i Vučića".

Obradović je naveo da je "pođednako raspoloženje" u narodu protiv i sadašnje i bivše vlasti, misleći na SNS i SSP.

"Dragoceno je što je Đilas javno priznao da je njegov cilj da pomogne Vučiću da na vlast ne dođe jedina istinska alternativa bivšem i sadašnjem režimu, a to je patriotska opozicija oličena u državotvornom bloku koji čine Srpska koalicija NADA (Novi DSS-POКS), Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri sa našim saborcima iz Patriotskog bloka", rekao je Obradović.

Lider Dveri ocenio je da sada građani Srbije imaju jasnu ponudu, a to je ili "koalicija Vučić-Đilas" ili nova generacija političara koji nisu bili na vlasti do sada i koji donose nove političke ideje.

(Beta, 04.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »