Intervju: Dubravka Đedović za "Blic Biznis": Za EPS i van granica tražimo prave ljude, na sednicama sam trpela i lične pretnje, efekte promena očekujem za 12 meseci"

Blic 10.04.2023
Intervju: Dubravka Đedović za "Blic Biznis": Za EPS i van granica tražimo prave ljude, na sednicama sam trpela i lične…

"Očekujem da, ako u EPS-u budu pravi ljudi na pravim mestima, koje tražimo i na međunarodnom tržištu rada, da će se efekti promena videti za 12 meseci. Od uspešnosti kompanije zavisiće i visina poskupljenja struje u novembru, a mi se trudimo da to bude minimalno kako bi maksimalno zaštitili građane i privredu, ali i omogućimo energetskim preduzećima preduslove da uspešno posluju".

To u intervjuu za “Blic” kaže Dubravka Đedović, ministarka rudarstva i energetike nakon usvajanja Statuta ove kompanije i promene statusa iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo i dodaje da je to tek prvi korak ka efikasnijem, snažnijem EPS-u koji treba da ostane regionalni lider u proizvodnji električne energije. Čini se da je bilo podmetanja nogu ka tom prvom koraku jer je Statut usvojen iz drugog puta? Bilo je potrebno devet godina da se sprovede obaveza iz

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »