Srbi na Vaskrs opleli kolce usred Njujorka, zaigrala i poznata glumica: Prva vaskršnja služba u crkvi nakon velikog požara (video)

Kurir 17.04.2023
Srbi na Vaskrs opleli kolce usred Njujorka, zaigrala i poznata glumica: Prva vaskršnja služba u crkvi nakon velikog požara…

Prva vaskršnja liturgija nakon sedam godina služena je u crkvi Svetog Save u Njujorku, koja je gorela u požaru 2016. godine koji je potpuno uništio ovu svetinju! Nakon liturgije vernici su opleli užičko kolce ispred hrama, a s njima je zaigrala i srpska glumica Katarina Radivojević.

Veliki broj vernika i porodica sa decom okupio se juče u crkvi Svetog Save na Menhetnu, oni su upriličili i proslavu nakon liturgije i zaigrali su kolo. Njima je srce bilo puno jer su konačno za veliki praznik prisustvovali liturgiji u njihovoj svetinji nakon sedam godina. - Ovogodišnji Vaskrs za Srbe u Njujorku posebno je radostan jer su dočekali da prisustvuju prvoj uskršnjoj službi posle sedam godina od tragičnog požara u kom je crkva izgorela na Vaskrs 2016.

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »