Vruće kosovsko proleće u punom zamahu: Dešavanja se nižu kao na traci: Jedno je na redu već danas, a drugo postalo sredstvo za inaćenje koje traje celu deceniju!

Blic 23.04.2023
Vruće kosovsko proleće u punom zamahu: Dešavanja se nižu kao na traci: Jedno je na redu već danas, a drugo postalo…

Vanredni izbori za gradonačelnike četiri opština na severu Kosova, u Severnoj Mitrovici, Zubinom Potoku, Leposaviću i Zvečanu, održavaju se danas. Odigravaju se pod nesvakidašnjim i nedemokratskim okolnostima, bojkotovaće ih Srbi koji su ujedno većinsko stanovništvo tog područja, a glasaće se u kontejnerima postavljenim specijalno u tu svrhu i uz jako prisustvo kosovske policije. Na biračkom listiću neće se naći najveća politička stranka Srba, Srpska lista.

Izbori su tek deo priče o tome da Srbiju čeka "vruće proleće" kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, ako je suditi prema događajima koji slede. Važna dešavanja ređaće se kao na traci, a prvi je na redu već danas. Zatim početkom maja sledi i sastanak na najvišem nivou u Briselu, a sve to, "začinjeno" je trvenjima oko formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO), koju Kosovo izbegava a Brisel i Vašington pokušavaju da pokrenu sa mrtve tačke. Pitanje je, hoće li

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »