Kakva je ovo čudna, ljigava masa po drveću na Adi Ciganliji: Beograđani preplašeni i najzedom buba "grobljanki", stručnjaci o tome ima li mesta panici (foto)

Blic 25.04.2023
Kakva je ovo čudna, ljigava masa po drveću na Adi Ciganliji: Beograđani preplašeni i najzedom buba "grobljanki"…

Internetom kruže fotografije najezde buba, čitavi rojevi viđeni su po drveću na Adi Ciganliji i drugim delovima grada, ali i neka čudna, ljigava, narandžasta masa koja obavija stabla! Građani, uglavnom gadljivi na ovakve scene, već su krenuli da raspredaju teorije kako je to nešto opasno, naročito za decu. O čemu se tačno rada i da li ima mesta panici, pitali smo stručnjake.

- Zgranuta sam onim što sam videla da pišu po društvenim mrežama o gljivama. Ovo je period kada se priroda budi, to ništa nije strašno. To su objavili ljudi koji nisu stručni, a koji idu po šumama, fotografišu sve što vide, pa posle postavljaju upitnike da vide da li neko zna šta je u pitanju ili nešto drugo. Možda nemaju lošu nameru, ali su prepali ljude - kaže Milica Zlatković, mikrobiolog sa Instituta za nizijsko šumarstvo u Novom Sadu. U objavi na Fejsbuk grupi

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »