Dveri: Sastanak Patriotskog bloka, vreme je za ujedinjenje svih patriota

Beta 08.05.2023

Sastanak Patriotskog bloka održan je danas u Narodnoj skupštini sa porukom: "Vreme je za ujedinjenje svih patriota", saopštio je Srpski pokret Dveri.

Kako je navedeno, u organizaciji poslaničke grupe Srpski pokret Dveri — Patriotski blok "održan je sastanak ujedinjenih rodoljubivih organizacija Patriotskog bloka".

Na sastanku je učestvovala većina članova te asocijacije koju čine: Srpski pokret Dveri, Uspravna Srbija, Ravnogorski pokret, Nova snaga Srbije, Ne damo đedovinu, Pirotska nova snaga, Glas naroda, Lekari i roditelji za nauku i etiku i Pravo na izbor, a kao gosti su bili prisutni i članovi udruženja Pokret srpske sabornosti, Srpska liga za restituciju, Srpski demokratski savez, Pokret svesrpskog ujedinjenja i Srbi za Ruse.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), koji su upoznali sve prisutne sa aktivnostima ovog nestranačkog udruženja koje se bori za zaštitu životne sredine, a koji su pozvali na protest i zakazali ga za 18. maj u 18.00 časova ispred Narodne skupštine.

Naglašeno je da je izražen jedinstven stav o potrebi daljeg patriotskog ukrupnjavanja i ujedinjavanja, jer je to, kako je navedeno, jedini način da rodoljubive snage u srpskoj politici postignu veći uspeh na sledećim izborima i postanu presudan politički faktor u budućoj vlasti.

Posebno se razgovaralo o "zaštiti ustavnog poretka i teritorijalnog suvereniteta, odbacivanju primene antiustavnog francusko-nemačkog sporazuma o Кosovu, protivljenju uvođenja sankcija Rusiji, stopiranju zajedničkih vojnih vežbi sa NATO u junu mesecu u Srbiji, kao i zaustavljanju daljeg rasparčavanja i privatizacije EPS-a".

Takođe je ukazano na "lošu socijalno-ekonomsku i obrazovnu situaciju u državi".

(Beta, 05.08.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »