Šou Srbije na u17 Evropskom prvenstvu! Otpisani "orlići" nokautirali Italiju, novi Piksi bacao "azurine" kao "stari" Špance (video)

Večernje novosti 21.05.2023  |  Novosti online
Šou Srbije na u17 Evropskom prvenstvu! Otpisani "orlići" nokautirali Italiju, novi Piksi bacao "azurine" kao "stari" Špance…

SRBIJA je porazom otpočela učešće na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina, ali 2:4 protiv vršnjaka iz Slovenije uopšte nije obeshrabrilo ekipu "orlića" čiji je selektor Aleksandar Luković. Iako su se namerili na još jačeg rivala nego u prvom kolu U17 šampionata Evrope, dobili su ga u velikom stilu: Italija je nokautirana sa 2:0, a asistent je, posle driblinga u stilu Dragana Stojkovića Piksija protiv Španije na Mundijalu 1990, kod oba gola bio Matija Popović.

FOTO: Printskrin - UEFA Vodili su Slovenci sa 4:0 u jednom trenutku onog "meča za zaborav" na startu turnira, ali... čak i u toj utakmici, Lukovićeva ekipa je imala priličan broj dobrih šansi, pogađala i okvir gola, pored dvaput zatresene mreže suparnika. Ipak, sasvim druga priča dešavala se protiv Italije, koja je u 1. kolu izgubila od moćne Španije sa 2:1 i želela da što pre opravda ulogu favorita protiv "otpisanih" iz Srbije. Međutim, ovoga puta su "orlići"

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »