Гвардиола тражи брзу одлуку у вези са оптужбама против Ситија

Бета 24.05.2023

Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола позвао је данас надлежне да што пре реше случај у вези са наводним кршењем финансијских правила тог фудбалског клуба и рекао да ће, без обзира на исход истраге, остати у Ситију.Сити је освојио пету шампионску титулу у последњих шест сезона у Премијер лиги, али на тај успех баца сенку оптужба за више од 100 кршења финансијских правила од сезоне 2009/2010 до сезоне 2017/2018, коју је управа клуба недвосмислено демантовала.

Клуб из Манчестера оптужен је да није пружио фер и истинит увид у финансијско стање, да није укључио све финансијске детаље и да није сарађивао у четворогодишњој истрази Премијер лиге. Сумња се да је Сити "надувао" вредност спонзорских уговора компанија из Абу Дабија, да би лакше пребацивао новац у клуб.

Када су се оптужбе појавила у фебруару, Гвардиола је рекао да је клуб "невин, али да је већ осуђен".

Медији су пренели да би процес могао да траје годинама, али Гвардиола жели да се одлука донсе што бре "за добробит свих", пошто те оптужбе бацају непријатну сенку на прославу шампионске титуле.

"Желео бих да Премијер лига или судије, донесу одлуку што пре. Можда смо нешто погрешили, сви ће то знати, а ако смо онакви као што верујемо да јесмо, као што смо као клуб радили дуги низ година на прави начин, онда ће људи престати да причају о томе. Волели бисмо да се то сутра догоди", рекао је Гвардиола, пренео је Скај.

Он је рекао да се нада да они који одлучују нису превише заузети, да могу да саслушају обе стране и донесу најбољу одлуку, пошто не сумња да је екипа заслужила све што је ове сезоне урадила.

Упитан да ли је фрустрирајуће чекати, Гвардиола је рекао: "Прихватамо да се то дешава".

"Ако се деси, деси. Хајде, за 24 сата, идемо да седнемо, разговарамо, обе стране, адвокати. Не чекајте годину дана, три године, зашто да то не урадите одмах? Хајде, што пре, за добробит свих. Али знам да широм света има много случајева неправде. Надам се да ће се решити што пре", додао је он.

Шпански тренер рекао је да жели да остане тренер Ситија и да клуб "жели да брани сопствене принципе".

"Остаћу следеће сезоне. Када против нас имамо 100 кршења правила Премијер лиге, не брините, бићемо тамо", навео је Гвардиола.

До краја сезоне Сити може да освоји још два трофеја, пошто се пласирао у финале ФА купа, у коме ће играти против Манчестер јунајтеда и у финале Лиге шампиона, где ће се за титулу борити против Интера.

Упитан да ли ће у случају освајања сва три трофеја пожелети да оде из клуба, Гвардиола је рекао да се то никад не зна, али да има уговор до 2025. године и то жели да поштује.

(Бета, 05.24.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Спорт, најновије вести »