Dačić (SPS): Skup posvećen borbi protiv nasilja Srba nad Srbima

Beta 26.05.2023

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da je skup "Srbija nade" koji je Srpska napredna stranka organizovala u Beogradu, posvećen borbi protiv "nasilja Srba prema Srbima".

"Nema tog čoveka koga nije pogodila ova tragedija. Ubistvo dece, ubistvo u Mladenovcu, nasilje nad ženama. Nije prošlo ni 40 dana od ovih tragičnih događaja, minut ćutanja je malo da sva tragedija i tuga stane", rekao je Dačić na tom skupu.

Obraćajući se okupljenima ispred Doma Narodne skupštine Srbije, Dačić je ocenio da je važno pokazati poštovanje prema žrtvama i da svi zajedno saučestvuju u bolu koji je pogodio celu Srbiju.

"I da podržimo ono što je predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) rekao - zatrti nasilje i nasilnike, da se više nikada ne ponovi nasilje u Srbiji", kazao je Dačić.

Kazao je da niko nije za nasilje i mržnju i da je cela Srbija tugovala nakon dva masovna ubistva, ali dodao da "nikada nije video da se na ubistvu dece pravi politički profit".

"Nemojte da govorite da pravite demonstracije zato što brinete o deci, pravite demonstracije da biste došli na vlast. Uvek ste samo ulicom i nasiljem hteli da dođete na vlast. Nikada više nećete dobiti vlast na ulici", rekao je predsednik SPS-a.

Prema njegovim rečima, današnji skup nije politički miting, već je to "vaspitana i pristojna Srbija", koja poručuje da misli na poginule, na tragediju i ne želi da se to ikada ponovi.

Dačić je nabrojao mnoge probleme sa kojima su se, kako je rekao, Srbi susretali u prethodnih nekoliko decenija, ali su još uvek tu i nemaju nameru da nestanu.

"Danas ste čuli da Kurtijeva vlast u Prištini pokušava silom da zauzme srpske opštine, da time potpuno legalizuje i legitimizuje okupaciju Kosova i Metohije... Ali treba da znaju da su prokleti svi oni koji svoju kuću sagradiše na tuđim grobovima", rekao je on.

Svim "neprijateljima" Srbije u zemlji i inostranstvu, Dačić je poručio da Srbi "ne daju Kosovo i Metohiju i ne daju Srbiju".

"Ne damo našu decu, ne damo nasilje nad ženama, ne damo našu omladinu da nam truju, ne damo da nam narod ubijaju, ne damo naš narod i državu. Nećemo dati Srbiju i Srbe", kazao je on i dodao da "ne da predsednika Aleksandra Vučića, koga su svi izabrali".

Ocenio je da nikada nije bilo potrebnije "bratstvo među svim Srbima i jedinstvo naroda".

"Nikad nije bilo bitnije da glasno uzviknemo - Smrt fašizmu, smrt nasilju. Nikad nije bilo bitnije da jasno uzviknemo - Kosovo je Srbija", rekao je Dačić.

(Beta, 05.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »