Dodik: Verujemo Srbiji koju predvodi Vučić, izdajnici neće proći

Beta 26.05.2023

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je došao u Beograd na miting "Srbija nade" da podrži snažnu i stabilnu Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić, oštro kritikujući organizatore antivladinih protesta "Srbija protiv nasilja".

"Republika Srpska je zagledana u Srbiju i voli je. Mnogi iz Republike Srpske su došli ovde, došli smo da pokažemo da smo jedan narod, da smo Srbi, da nema bosanskih i drugih Srba, nego samo Srba koji imaju dve svoje države, Srbiju i Republiku Srpsku, koji hoće da žive u miru i koji neće dozvoliti da nas ponovo uvuku u sukobe", rekao je Dodik.

Na skupu koji je organizovala Srpska napredna stranka, Dodik je kazao da Srbi "davno kao narod naučili da slobode nema bez države" i dodao da "svuda gde Srbi nemaju svoju državu, nemaju ni slobodu".

"Zato je važno da danas budemo sa našim ljudima na Kosovu i Metohiji, jednako kao i sa onima u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, širom sveta, svuda gde dopire signal koji se prenosi odavde", naveo je on.

O građanskim protestima "Srbija protiv nasilja" Dodik je rekao da "neće proći oni koji su okupili bulumentu uperenu protiv države Srbije i srpskog naroda, jednako kao i protiv Republike Srpske".

"Džabe Britancima i drugima što okupljaju ovde satrape i izdajnike koje upućuju protiv srpskog naroda, uvek bezočno koristeći događaje kao što je ovaj u osnovnoj školi ("Vladislav Ribnikar") i u Mladenovcu", dodao je Dodik.

Dodik je rekao da Srbi iz Republike Srpske veruju Srbiji koju predvodi Vučić, a obraćanje je završio povicima "Neka živi Srbija, neka živi Republika Srpska, neka živi Rusija".

(Beta, 05.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »