Vučević samo formalno na čelu SNS-a, Vučić će nastaviti da upravlja

Beta 27.05.2023

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov izjavio je danas da je izbor nekadašnjeg gradonačenika Novog Sada Miloša Vučevića za novog predsednika Srpske napredne stranke (SNS) “samo formalan”, jer će dosadašnji lider te stranke, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviti da vodi sve poslove.

"Savršeno je svejedno ko će biti lider SNS-a. To je kao i kada je izabrana Ana Brnabić za premijerku, znalo se da će biti samo formalno a da će Vučić da vodi sve poslove upravljanja državom", rekao je Popov agenciji Beta.

Ocenio je da Vučić ima poverenja u Vučevića i da preko njega može i dalje da upravlja strankom.

"To mu je potrebno da ne bi doživeo sudbinu Tomislava Nikolića koji je, kada je odstupio sa pozicije lidera SNS-a, izgubio i vlast i šansu da dobije drugi predsednički mandat", kazao je Popov.

Ocenio je da je, bez obzira na sve Vučićeve poteze, počelo "paranje i osipanje" SNS-a i dodao da će se to "verovatno nastaviti".

"Izgleda da polako neki ljudi u SNS-u počinju da shvataju da je stranka na silaznoj putanji. I gledaju da siđu sa broda koji polako tone", rekao je Popov.

Ocenio je da Vučić namerava da kroz Narodni pokret za državu obuhvati "ceo SNS ali i neke druge političke snage i intelektualce".

"Ali to je velika varka. On je jučerašnjim kontramitingom samo produbio dalje podele i time neće pojačati svoju poziciju", ocenio je Popov.

Miloš Vučević je bio gradonačelnik Novog Sada deset godina, od 2012. do 2022. godine kada je prešao na funkciju ministra odbrane.

Ana Lalić: Vučević na čelu SNS-a je samo kozmetička promena, stranka ostaje u rukama porodice Vučić

Novinarka iz Novog Sada Ana Lalić ocenila je danas da je izbor dosadašnjeg potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Miloša Vučevića za novog predsednika SNS "samo kozmetička promena, jer će stranka ostati u rukama porodice Vučić".

"Srbija treba da zna da će stranka ostati u rukama porodice Vučić. Samo što će se sada na njenom čelu nalaziti (brat predsednika Srbije i dosadašnjeg lidera SNS-a) Andrej Vučić", kazala je Lalić agenciji Beta.

Ocenila je da je izbor Vučevića za formalnog predsednika SNS "logičan niz događaja".

"Zapravo to je logičan niz jer je Miloš Vučević bio trbuhozborac porodice Vučić. To je samo kozmetička promena", kazala je Lalić.

Vučić je u obraćanju delegatima rekao da stranku nikada neće da napusti, ali da je vreme da napusti njeno čelo.

On je dodao da smatra je potreban "nešto drugačiji pristup", objedinjavanje većeg broja snaga onih koji hoće da se izbore za pobedu rodoljubive i uspešne Srbije, misleći na formiranje Narodnog pokreta za državu čije je formiranje ranije najavio za Vidovdan, 28. jun.

(Beta, 05.27.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Vojvodina, najnovije vesti »