Narodna stranka: Vlast preko medija 10 godina sipa mržnju, nasilje i zlo

Beta 29.05.2023

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da su zahtevi građana na protestima "Srbija protiv nasilja" opravdani kao i da televizijama Pink i Hepi moraju da se oduzmu dozvole, jer kako kaže, vlast preko njih "punih 10 godina sipa mržnju, nasilje i zlo."

"Napravili ste 'Radikalske talase' od televizija sa nacionalnom frekvencijom, a od tabloida koje kontrolišete napravili ste 'Veliku Srbiju'. Trujete narod od ranog jutra. Na Hepiju od 5 ujutru kreću teorije zavere i nadrilekari, a onda na Pinku sledi ludilo Jovane Jeremić kod koje gostuju predsednik i premijerka, i potom Kristijan Golubović objašnjava kako profesionalno ubiti čoveka", rekao je Jovanović na sednici skupštine.

Kako je navela ta stranka u saopštenju, on je istakao da je zbog tih razloga stotine hiljada građana na ulicama i ocenio da oni, osim ukidanja frekvencija, traže i smenjivanje minstra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Naveo je i da su predstavnici SNS-a na sednici skupštine pokazali "primitivizam i nasilje", a prvenstveno predsednica vlade Ana Brnabić koja je vređala šefa poslaničke grupe Narodne stranke Miroslava Aleksića i udarala u mikrofon.

"Na proteste 'Srbija protiv nasilja' dolazi ogroman broj mladih ljudi. Predlažem da studente i učenike srednjih škola dovedemo na balkon skupštinske sale da vide kako izgledaju sednice parlamenta i kako se vi ponašate", rekao je Jovanović.

Stefan Jovanović (Narodna): Vrh SNS-a je organizovana kriminalna grupa, sudnice će biti male

Poslanik i portparol Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je vrh SNS-a organizovana kriminalna grupa za koju će posle promene vlasti biti "male sudnice sudova u Srbiji".

"Postoje, međutim, zgrada televizije Pink i zgrade drugih institucija u kojima će moći da im bude suđeno", rekao je Jovanović na sednici skupštine Srbije.

Jovanović je demantovao navode poslanika SNS-a Nebojše Bakareca da se protiv predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića vodi bilo kakav proces u SAD.

"Nikakav proces se ne vodi protiv Jeremića u Americi, ali će vrh SNS-a sigurno imati procese u Srbiji po promeni vlasti", rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da vlast nema odgovor na opravdane zahteve građana koji se okupljaju na protestima "Srbija protiv nasilja", koji traže smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i članova Saveta REM-a, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi i zabranu tabloida koji promovišu nasilje, kriminal i šire zlo i mržnju.

(Beta, 05.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »