Sukob Kfora i građana u Zvečanu, ima povređenih

Beta 29.05.2023

Snage Kfora i građani okupljeni ispred opštine Zvečan na severu Kosova sukobili su se danas nešto posle 16 časova, bačeni su suzavac i šok bombe, a ima i povređenih.

Kako je javio Kossev, Kfor je tražio da se oslobodi prolaz za vozila specijalne jedinice Kosovske policije da napuste mesto ispred opštine, što Srbi nisu dozvolili, uprkos pozivima Srpske liste.

Sukob je počeo kada su pripadnici Kfora počeli da guraju ljude uključujući i novinare koji su se nalazili u prvim redovima.

Okupljeni su se usprotivili i tada je bačen suzavac, a pretpostavlja se da je to učinio Kfor. Bacačene su šok bombe, suzavci, kao i kamenice, flaše. Čuli su se pucnji iz vatrenog oružja i detonacije.

Pripadnici Kfora su uspeli da masu poguraju toliko da izvuku zarobljena oklopna vozila specijalne jedinice Kosovske policije.

Više pripadnika Kfora je povređeno, nije poznato koliko ima povređenih građana, a povređen je i dopisnik agencije Tanjug.

Takođe, u blizini opštinske zgrade gori službeno strano vozilo.

Povređenima je pomoć pružena u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

U Leposaviću i Zubinom Potoku nije bilo tenzija, a građani su se razišli i najavili novo okupljanje za sutra.

(Beta, 05.29.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »