Okanović (Komitet za bezbednost saobraćaja): Treba povećati kazne za umišljenu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom (VIDEO)

Insajder 07.06.2023  |  Insajder
Okanović (Komitet za bezbednost saobraćaja): Treba povećati kazne za umišljenu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom…

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović izjavio je "Markeru" da treba povećati raspon zaprećene kazne zatvora za umišljenu saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom, koji je sada od dve do 12 godina, na pet do 15 godina. Udruženje roditelja dece poginule u saobraćaju zatražilo je takvo pooštravanje kazne, a Okanović je rekao da treba razlikovati vrste smrtnih saobraćajnih nesreća - umišljenu i nehatnu nesreću.

"Treba podići raspon kazne ako je saobraćajna nesreća izazvana pod dejstvom alkohola, tokom nasilničke vožnje... Što se tiče nehatnih nesreća, mislim da je sadašnji raspon od jedne do osam godina sasvim dovoljan. Mislim da bi pooštravanje kazne u ovom delu bilo preterano", rekao je Okanović. Udruženje roditelja navodi da postoji "loš i pristrastan" rad pojedinih veštaka na suđenjima. Govoreći o tome, Okanović je rekao da je problem što je dovoljno da neko ima samo

Saobraćajna Nesreća »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »