Sutra oblačno i svežije sa pljuskovima i grmljavinom

Beta 11.06.2023

U većem delu Srbije sutra će biti umereno do potpuno oblačno i svežije s kišom, pljuskovima i grmljavinom uz severozapadni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na severu i severozapadu Vojvodine biće suvo sa sunčanim intervalima, a vetar će biti u pojačanju.

U ostalim krajevima kišovito, uz obilnije pljuskove u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, kao i na jugu Banata, gde se očekuje od 15 do 40 mm za 24 časa, lokalno i više (naročito u Borskom i Braničevskom okrugu).

Najniža temperatura od 12 do 17 stepeni Celzijusa, a najviša od 18 do 24 stepena.

U Beogradu svežije, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren  severozapadni. Najniža temperatura oko 16 stepeni, a najviša oko 20.

U utorak ujutro i pre podne obilne padavine očekuju se samo na istoku zemlje, a u ostalim krajevima u utorak i sredu stabilizacija vremena. U sredu posle podne na jugu i jugozapadu biće uslova za lokalne kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom.

Od četvrtka, 15. juna do kraja narednog sedmodnevnog perioda ponovo će u svim krajevima biti pljuskova i grmljavine, koji će mestimično biti veoma obilni i sa gradom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 12. jun 2023. godine:

Hroničnim bolesnicima i meteoropatama savetovan je oprez zbog očekivanih biometeoroloških prilika. Najizraženije tegobe mogu osetiti astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i pospanosti.

(Beta, 06.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »