Koha.net: Odložena zajednička sednica vlada Kosova i Albanije

Beta 13.06.2023

 Za sutra najavljena zajednička sednice vlada Kosova i Albanija je odložena, saznaje koha.net iz svojih izvora u Albaniji.Iz vlade Kosova je ta vest demantovana, a kao argument za to su kazali da su danas dve vlade objavile agendu sutrašnje sednice.

Iz Tirane se saznaje da je albanski premijer Edi Rama za 20 časova sazvao konferenciju za novinare na kojoj će objaviti vest o odlaganju zajednice sednice dve vlade.

Prethodno je iz vlade Kosova saopšteno da će zajednička sednica vlada Kosova i Albanije, biti održana sutra u Đakovici a najavljeno je da će na sednici biti potpisano 13 sporazuma o saradnji, uključujući i saradnju u oblasti bezbednosti.

Kako je saopštila vlada Kosova, na sednici će biti potpisani i sporazumi iz oblasti pravosuđa, obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, kulture, preduzetništva i odbrane.

Na sastanku, kako je najavljeno, trebalo da se razgovara i o stvaranju carinske unije, o priznavanju prava na obavljanje advokatske i posredničke profesije kao i o stipendijama za studente i pružanju zdravstvenih usluga.

(Beta, 06.13.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »