Učesnici protesta Srbija protiv nasilja blokirali saobraćaj ispred Skupštine Srbije

Beta 17.06.2023

Učesnici sedmog po redu protesta "Srbija protiv nasilja" blokirali su saobraćaj ispred Skupštine Srbije pre zvaničnog početka okupljanja nešto pre 18 sati.

Građani polako zauzimaju prostor u obe trake ispred parlamenta, od raskrsnice Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra, do spomenika Nikoli Pašiću, a saobraćajna policija preusmerava vozila.

Građani i dalje pristižu na plato ispred zgrade republičkog parlamenta iz pravca Bulevara kralja Aleksandra i Terazija, javlja reporter agencije Beta.

Nakon okupljanja ispred Skupštine Srbije, planirano je da učesnici protesta šetaju Ulicom kneza Miloša do Mostarske petlje, gde će izaći na autoput i blokirati deonicu do Autokomande.

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije obratiće se javne ličnosti i "žrtve režima" i ponovite zahteve protesta, među kojima su i smena Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i rukovodstva Radio-televizije Srbije (RTS).

Traži se i gašenje štampanih medija i ukidanje programa i nacionalnih frekvencija televizijama koji promovišu nasilje kao i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina.

Protesti "Srbija protiv nasilja" danas će biti održani i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe Ujedinjeni, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, ali naglašavaju da protest nije politički.

Protesti su počeli posle dva masovna ubistva, 3. maja u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i 4. maja u selima u okolini Mladenovca i Smedereva, u kojima je ubijeno 18, a povređeno više od 20 osoba.

(Beta, 06.17.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »