Završen protest Srbija protiv nasilja u Novom Sadu

Beta 17.06.2023

Protest "Srbija protiv nasilja" završen je u Novom Sadu oko 21.00 kada su počeli da se razilaze okupljeni koji su blokirali raskrsnicu Temerinske i Partizanske ulice na ulazu u grad, nakon čega je saobraćaj ponovo uspostavljen.

Kako javlja reporter agencije Beta, prema nezvaničnim procenama na protestu koji je počeo u 18 sati na trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta, i protestnoj šetnji do ulaza u Novi Sad, učestvovalo je oko 10.000 ljudi.

Neposredno pre blokade saobraćaja okupljenima su se obratile profesorka iz Zrenjanina Senka Jankov i Jelena Mihailović iz Pećinaca čija su deca ostala bez vrtića zbog, kako je navela, lokalnog moćnika Srpske napredne stranke.

One su poručile da je sada vreme za promene, da su deca budućnost, a "režim Aleksandra Vučića naša ružna prošlost".

Na protestu su ponovljeni zahtevi za smenom Saveta REM-a, za ukidanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, kao i za smenu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina i zabranu tabloida koji šire govor mržnje.

Generalni sekretar gradskog odbora stranke Zajedno Mladen Cvijetić pozvao je na kraju protesta na novo okupljanje sledeće subote u 18 sati "na istom mestu", nakon čega će uslediti blokade "koje će biti korak više", kako je naveo.

Protest je protekao bez incidenata, uz retke patrole saobraćajne policije na pojedinim raskrsnicama, dok su saobraćaj uglavnom regulisali redari koje su postavili organizatori protesta.

(Beta, 06.17.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »