Gajić: Suđenje Milovanu Brkiću nas vraća u vreme komunizma, vlast mu se sveti

Beta 22.06.2023

Advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da nas suđenje glavnom uredniku nagazina "Tabloid" Milovanu Brkiću vraća u vreme komunizma, jer se njemu stavlja na teret krivično delo koje je relikt komunističkog doba - neprijateljska delatnost.
Gajić je ispred Palate pravde, na skupu "Sloboda za Milovana Brkića", rekao da kada bi se radila pravna analiza tog slučaja, moglo bi da se kaže da je u vezi njegovog hapšenja i pritvora "nešto drugo u pitanju" , a ne ono za šta ga terete, odnosno da se odaje utisak "da mu se svete" zbog svega što piše o vladajućem režimu.

"Izjava za koju ga terete je bila povod, prilika da mu se osvete. On je novinar, on je politički zatvorenik i primer da u Srbiji nema slobode. Da je moguće da vas nezakonito uhapse i da vode postupak zbog onog što ste rekli", kazao je Gajić, koji je i poslanik u Skupštini Srbije.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika "Tabloida" Predrag Popović izjavio je za agenciju Beta ispred Palate pravde, da je protestni skup organizovan sa zahtevom vlastima da Milovana Brkića puste iz pritvora i omoguće mu da se brani sa slobode.

"Milovan Brkić je u pritvoru 45 dana. Glavna rasprava je zakazana za 30. jun i očekujemo da tada bude oslobođen", rekao je Popović i dodao da nema prepreka da on odmah bude pušten iz pritvora, jer ne može da utiče na svedoke, budući da "tužiteljka u optužnom predlogu navodi samo njegovo saslušanje".

Popović je kazao da je Brkić uhapšen zbog obraćanja na prvom protestu "Srbija protiv nasilja" 8. maja, zbog izjave u kojoj su prilikom njegovog hapšenja "ubacili" ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "što se ne navodi u njegovoj izjavi".

On je upozorio da je Brkić pre deset dana počeo štrajk glađu, a da je od juče prestao da uzima i vodu i lekove.

(Beta, 22.06.2023)

Vladimir Gajić »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »