"Ko je sledeći": Književnik Živojin Rakočević održao emotivni govor u Gračanici: Sabijeni smo u geta, imamo potrebu da živimo u slobodi (video)

Blic 22.06.2023
"Ko je sledeći": Književnik Živojin Rakočević održao emotivni govor u Gračanici: Sabijeni smo u geta, imamo potrebu da…

"Osnovno pitanje koje smo juče postavljali sebi i drugima je: Ko je sledeći? Kako živeti u društvu u kom se pitate ko je sledeći za hapšenje? Mi imamo potrebu da živimo u slobodi, proterali su nas iz gradova u Prizrenu živi četvoro Srba u Prištini ih je manje od 15, sabijeni smo u geta u koja se danas dolazi kao u kaznene ekspedicije da se hapse ljudi", rekao je pred okupljenima na protestu Živojin Rakočević, književnik i novinar.

- Dragiša Milenković je samo jedan od osam onih koji leže u zatvorima na pravdi Boga, ja moram da pročitam njihova imena: Nenad Arsić iz Čaglavice, Duško Arsić iz Matičana, Milorad Đoković iz Vitomirice, Goran Stanišić iz Slovinja, Zoran Đokić iz Peći, Zlatan Krstić iz Nerodimlja, Gavrilo Milosavljević iz Istoka i juče Dragiša Milenković iz Gračanice - kazao je Rakočević ocenjujući da su ovi ljudi najviše politički zatvorenici. On je napomenuo da vojnici Kfora

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »