"Fristajler" i dalje zakopan u savskom mulju, zakopana i istraga: Od "nezaboravne" novogodišnje noći prošlo je 6 meseci, a sve tapka u mestu: Evo šta smo zatekli na obali (foto)

Blic 26.06.2023
"Fristajler" i dalje zakopan u savskom mulju, zakopana i istraga: Od "nezaboravne" novogodišnje noći prošlo je 6 meseci, a…

Nedelja, 18. jun 2023. godine. Sunčano popodne u Beogradu. Temperatura prelazi 25 stepeni, deca se bezbrižno igraju na ušću reke Save u Dunav dok roditelji mališana sede sa prijateljima u kafiću i posmatraju stari deo glavnog grada. Međutim, u tom pogledu ka spomeniku Pobednika, oči im "bode" splav koji je potonuo pre šest meseci i koji od tada tone sve dublje u mulj beogradske reke.

Splav "Fristajler" koji je bio mesto za okupljane mladih, sada je mesto na kojem se okupljaju rečne životinje i zalutali nanosi reka. Zadnji deo splava duboko je naslonjen na dno reke, dok je od prednjeg dela ostao samo deo drugog sprata. Ulaz na splav duboko je uronjen u vodi. Kako je moguće videti na licu mesta, sa prednjeg dela splava skinuta je jedna ploča, te je napravljena šupljina nalik na ulaz. Osim što "Fristajler" stoji u mestu to je slučaj i sa istragom.

Dunav »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »