Britanski rok bend Kult večeras na Arsenal festu

Beta 29.06.2023

Jedan od najvećih svetskih hard-rok bendova svih vremena Kult (The Cult) nastupiće večeras na Arsenal festu u Kragujevcu.

Kult je britanska rok grupa, osnovana 1983. godine, a neke od najpoznatijih pesama benda su "Ona prodaje sklonište", "Mašina za skidanje ljubavi", "Divlji cvet" i "Vatrena žena".

Grupa je imala različite sastave, a jedina dva stalna člana su pevač Ijan Ežburi i gitarista Bili Dafi, autori svih pesama grupe.

Festival se pod sloganom "Novi svet" održava u prostoru stare vojne fabrike - Knežev arsenal, u centru Kragujevca. Program festivala odvijaće se na tri scene - glavnoj bini (Main Stage), garden (Garden Stage) i eksploziv (Explosive Stage). Na Arsenalu večeras nastupa i Kluč (Clutch), koji se prvi put koncertno predstavlja u Srbiji. Bend koji smatraju simbolom gruv roka nastao je 1991, a trenutno promoviše 13. album "Sunrise on Slaughter Beach". Na glavnoj bini sviraće i Vlatko Stefanovski , kao i hrvatski Let 3.

Iste večeri na garden binu stiže alternativni ruski bend Shortparis, koji ima svetsku karijeru, a na istoj sceni sviraće i kragujevački Epilog, Stereo banana, Hiljson Mendela, Rouzi, Nikola Vranjković, Elemental, Autogeni trening, Jorgovani. Ne postoji festivalski parking, a na sajtu i Instagram profilu festivala mogu se naći obližnje lokacije za parkiranje kao i kako doći do Kneževog arsenala kao i kompletna satnica.

U Velikom parku pored stadiona Čika Dača od danas u 12.00 biće otvoren kamp za posetioce. Mesto u kampu se dobija uz ulaznicu, a potrebno je poneti svoje šatore i vreće za spavanje.

Karte su dostupne na sajtu tickets.rs.

Prvi put ove godine za sva plaćanja na festivalu uvedena je Arsenal kartica, koje se kupuje i dopunjava u zoni festivala. Cena kartice je 100 dinara, u svakom trenutku je moguća uplata, provera stanja i povraćaj nepotrošenog novca na obeleženim mestima.
Festival ima i bogat prateći program. U Galeriji Narodnog muzeja je otvorena izložba Saputnici čuvenog rokenrol fotografa Nebojše Babića.  Izložene su  33 fotografije na kojima su slavni domaći muzičari poput Milana Mladenovića, Zvonimira Djukića Djuleta, Zorana Kostića Caneta, ali i svetske zvezde U2, Iggy Pop. Na Đačkom trgu preksinoć je održan koncert Kragujevačkog akademskog orkestra akordeonista sa gostima, Amirom Medunjanin i Vlatkom Stefanovskim. Na Arsenal festu biće sprovedena akcija "Svaka limenka se računa". Posetioci festivala će kod promotera moći da odlože svoje ambalaže, kao i da učestvuju u pravljenju jedinstvenog ekološkog murala – tzv. Pikselate.

(Beta, 06.29.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »