Tepić (SSP): Inspektore Mitića i Milenkovića štiti jedino javnost

Beta 11.07.2023

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavla je danas da inspektore Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga Dušana Mitića i Slobodana Milenkovića, koji su otkrili slučaj "Jovanjica", štiti jedino javnost i "jedino ih javnost održava u životu".

Tepić je rekla ispred zgrade Specijalnog suda, u kome danas Mitić treba da svedoči, da u predmetu "Jovanjica" prvooptuženog Predraga Koluviju u sudnici brani Vladimir Đukanović, koji je i predsednik Odbora za pravosuđe u Skupštini Srbije, a van sudnice ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Prema njenim rečima, Gašić je pokušao i da obmane javnost izjavom da je sa Koluvijom "imao kontat samo jednom porukom", i da brani kriminalce izjavom da "Mitić može i da laže na sudu".

"Što nije tačno, može da laže samo optuženi Predrag Koluvija", rekla je Tepić novinarima ispred Specijalnog suda i dodala da je Gašić svojom izjavom o inspektorima pokušao da ponizi i pravosuđe koje je formiralo predmete "Jovanjica 1" i "Jovanjica 2".

Tepić koja je i narodna poslanica, rekla je da Jovanjica nije plantaža marihuane, već da je optužnica definisala "kao najveću fabriku droge u Evropi" na kojoj je uzgajan i skank, koji je "najjača droga".

Ispred zgrade Specijalnog suda gde se očekuje dolazak inspektora Mitića, koga će danas ispitivati advokat odbrane, okupili su se u velikom broju građani i predstavnici svih stranaka proevropske opozicije.

(Beta, 07.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »