SSP: Predsednik Anketnog odbora bira se iz najveće opozicione poslaničke grupe

Beta 14.07.2023

Stranka Slobode i pravde saopštila je danas da je u odluci Skupštine Srbije o obrazovanju Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica koje su dovele do dva masakra 3. i 4. maja, jasno navedeno da se predsednik odbora bira iz redova najveće opozicione poslaničke grupe.

"SSP i najveći opozicioni poslanički klub koji vodi će za tu poziciju predložiti Mariniku Tepić. I to Boško Obradović jako dobro zna. Kao što zna da smo mi srpska opozicija koja želi Srbiju u Evropi. Nismo ni prozapadna, ni proruska, kao što je on", navela je SSP.

U saopštenju povodom navoda Obradovića da se Tepić sama proglasila za predsednicu Anketnog odbora, SSP je istakla da mesta izvestilaca na sednici takođe pripadaju najvećim poslaničkim grupama.

"Mi smo svoje mesto izvestioca za Anketni odbor prepustili kolegama iz poslaničke grupe Zeleno-levi front - Ne davimo Beograd, pošto će nam po skupštinskoj odluci već pripasti mesto predsednika Anketnog odbora. Smatrali smo da je fer i da i druge opozicione grupe dobiju mogućnost da više govore", navela je SSP.

(Beta, 07.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »