Dačić: Povodom Nikitina nijedna strana država nije kontaktirala Ministarstvo spoljnih Srbije

Beta 14.07.2023

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nema informacije da je Ambasada Holandije ili neke druge države kontaktirala njegovo ministarstvo povodom zabrane ulaska u Srbiju antiratnom ruskom aktivisti Peteru Nikitinu, inače višegodišnjem legalnom stanovniku Beograda.

"To nema nikakve veze s Ministarstvom spoljnih poslova, a, s druge strane, nadležni državni organi koji se bave pitanjima bezbednosti, imaju na to pravo (na zabranu) i da to urade bez obrazloženja. Nama se tim povodom ni jedna strana država nije obratila", rekao je Dačić novinarima u Beogradu. 

Nikitinu koji ima i državljanstvo Holandije i dozvolu za trajnog boravka u Srbiji, Bezbednosno-informativna agencija (BIA) je u četvrtak na Beogradskom aerodromu zabranila ulazak u Srbiju kada je doputovao iz Frankfurta.

On je posle noći provedene na aerodromu danas rekao da se oseća dobro i da su mu prijatelji doneli hranu, vodu i ćebe i da je podneo je žalbu Ministarstvu unutršanjih poslova Srbije, ali da se povodom toga ništa ne dešava.

(Beta, 07.14.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »