Jedanaesti protest "Srbija protiv nasilja": Obraćanje ispred Palate pravde i blokada auto-puta na Mostarskoj petlji (FOTO)

Insajder 15.07.2023  |  Insajder
Jedanaesti protest "Srbija protiv nasilja": Obraćanje ispred Palate pravde i blokada auto-puta na Mostarskoj petlji (FOTO)

Protest "Srbija protiv nasilja", 11. po redu, održan je u Beogradu. Tokom protesta blokiran je auto-put kroz Beograd na dva sata, kod Mostarske petlje. Protest je počeo ispred Skupštine Srbije, gde se okupljenima obratio novinar Smiljan Banjac. Sa Trga Nikole Pašića, učesnici skupa uputili su se Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom do Palate pravde u Savskoj ulici. Tamo se građanima obratio bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević.

Bivši sudija Ivošević ispred Palate pravde: Sudijom može da upravlja samo savest, a ne predsednici države, ministri, klanovi ili kumovi Bivši sudija Vrhovnog suda u penziji Zoran Ivošević izjavio je ispred Palate pravde da sudijom može da "upravlja samo savest", a ne "predsednici države, šefovi partija, poslanici, ministri, klanovi i kumovi". "Sudija osim Ustava i zakona mora da poštuje i Kodeks sudske etike, koji mu kaže da bude nezavisan, profesionalan, slobodan,

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »