Naslovne strane za ponedeljak, 17. jul 2023. godine

Beta 17.07.2023

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o stipendijama za studentkinje koje su veličale ratne zločine, o sankcijama za Aleksandra Vulina, novom sporazumu sa Severnom Makedonijom i ostalim temama.ALO - O sukobima u Narodnoj stranci "Rat do istrebljenja".

BLIC - "Paklene vrućine, pa žestoke oluje", o vremenskoj prognozi do sredine avgusta. List piše o raskolu u Narodnoj stranci "Ko je za Jeremića, a ko za Aleksića?".VEČERNJE NOVOSTI - Uz ocenu da zakon mora da se menja pišu "Notari ne razvode, a dele imovinu". Fakulteti objavili slobodna mesta "Brucoši se sad grabe da upišu kineski jezik". Paraf sa Severnom Makedonijom o naplati putarine "Od petka tag imaju i kamioni".DANAS - Na poziv direktora Bezbednosno informativne agencije, studentkinje iz Sarajeva koje su glorifikovale Ratka Mladića, osuđenog za genocid u Srebrenici, školovaće se u Srbiji "Vulinova stipendija za nacionalnu mržnju". Poslanik Zeleno levog fronta Radomir Lazović najavljuje "Tražićemo komisiju da sprečimo zataškavanje slučaja Vulin". "Radimo više od proseka svih zemalja Evropske unije" o podacima da se u poslednjem kvartalu 2022. godine u Srbiji radilo prosečno 42,1 sat nedeljno.

INFORMER - List piše o dešavanjima na Kosovu "Opasno Kurti gomila oružje!".

KURIR - O tropskim temperaturama u Evropi "Usijanje". List piše o međusobnim optužbama funkcionera Narodne stranke "Nedorasli".

NOVA - Opasne veze bivšeg ministra policije i direktora BIA "Vulin pod lupom zbog kontakata sa 'škaljarcima'". Orhan Bajrami, ubijen na Halkidikiju, član jedne od ključnih kriminalnih grupa u Severnoj Makedoniji "Rat skopskih klanove preneo se u Grčku". Narodni poslanik Veroljub Stevanović iz koalicije Nada kaže "Opozicija u Kragujevcu može da pobedi SNS i u ovakvim uslovima".

POLITIKA - Centralna tema iz regiona "Tajna hrvatskih spiskova za hapšenje Srba". Predsednik saveta za srpski jezik Aleksandar Milanović kaže "Prvi zadatak promena Zakona o jeziku i pismu". Finale Vimbldona "Poraz Đokovića u divovskoj borbi".

SRPSKI TELEGRAF - List piše da je "Počela akcija značka", odnosno serija saslušanja i poligrafskih ispitivanja državnih službenika koji se sumnjiče da su radili za Darka Šarića.

(Beta, 07.17.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »