Protivljenje, rasprava, apeli i molbe: Marinika Tepić predsednica Anketnog odbora o masovnim ubistvima, podržali je i poslanici vlasti, Obradović i Bulatović rekli "ne"

Blic 18.07.2023
Protivljenje, rasprava, apeli i molbe: Marinika Tepić predsednica Anketnog odbora o masovnim ubistvima, podržali je i…

Šefica poslaničke grupe SSP Marinika Tepić izabrana je za predsednicu Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i na teritoriji Smedereva i Mladenovca, u Malom Orašju i Duboni. Ona je izabrana sa 16 glasova "za", dva "protiv" i dva "uzdržana". Za njenu zamenicu izabrana je poslanica Biljana Pantić Pilja iz SNS.

Već na samom početku sednice došlo je do razmirica između predstavnika pojedinih opozicionih stranaka. Naime, na samom početku poslanik "Zeleno-Levog" kluba Robert Kozma predložio je šeficu poslaničke grupe SSP Mariniku Tepić za predsednicu odbora, i već je stiglo prvo "ne". Uputio ga je lider Dveri Boško Obradović, koji je rekao da se ne slaže sa predlogom. Kako je obrazložio, "nigde nije dogovoreno da predsednik Anketnog odbora bude iz redova najveće opozicione

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »