Koalicija NADA: Novi Sad na vodi je primer organizovanog političkog kriminala

Beta 02.08.2023

NADA saopštila je danas da je projekat "Novi Sad na vodi" kompanije "Galens", koji je juče usvojen na sednici Skupštine grada Novog Sada, prvobitno odbijen od strane nadležnih "Vojvodina vode" i Instituta "Jaroslav Černi" jer nije bezbedan, a da je zatim promenom direktora prve, a zatim i vlasništva druge institucije, saglasnost ipak dobijena.

"Jučerašnjom odlukom novosadska vlast pokazuje da ne odustaje od izgradnje na području brodogradilišta i da planira da ogromne troškove infrastrukturnog opremanja i izgradnje dodatnog odbrambenog nasipa prebaci na građane Novog Sada, a da kompaniji 'Galens' omogući enorman profit", rekao je šef odborničke grupe NADA - Novi DSS - POКS u Skupštini Grada Novog Sada Bojan Radojević, koja je glasala protiv ove odluke.

Radojević je pozivao građane i opoziciju da "iskoriste sve proceduralne mogućnosti da se plan za ovaj deo priobalja ne usvoji do kraja mandata odlazećeg saziva Skupštine Grada", navodeći da će izbori u Novom Sadu "biti najkasnije u aprilu".

{Video1:}

Predsednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POКS) i jedan od lidera koalicije NADA Vojislav Mihailović je kazao da se "na primeru 'Novog Sada na vodi' jasno vidi na delu organizovani politički kriminal".

"Кompanija Galens se zahvaljujući vlasti ponaša kao vlasnik Novog Sada. Sada kada je donet novi i protivustavni Zakon o planiranju i izgradnji, zemljište bivšeg novosadskog brodogradilišta će besplatno biti konvertovano u građevinsko i na njemu će se protivno struci i mimo zakona graditi vrlo profitabilno stambeno naselje. Ovoliko bacanje pod noge zakona i svih institucija je nezabeleženo u srpskoj istoriji i govori o velikoj nervozi vlasti koja je svesna svoga kraja, pa čini sve da završi za nju najunosnije projekte", rekao je Mihailović.

(Beta, 08.02.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »