"Mislim da ukrajina neće priznati Kosovo": Vučić o sastancima u Atini: "Nismo se saglasili sa delom koji govori o efikasnijoj primeni sankcija Rusiji"

Blic 22.08.2023
"Mislim da ukrajina neće priznati Kosovo": Vučić o sastancima u Atini: "Nismo se saglasili sa delom koji govori o…

Sastanak u Atini održan je čudnom formatu. To je za nas bila ogromna prilika da razgovaramo sa evropskim čelnicima, šta je naša budućnost. Upravo sam završio sastanak sa Zelenskim, predstoje sastanci sa Milatovićem i Micotakisom oko podneva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon serije grupnih i bilateralnih susreta u glavnom gradu Grčke sinić i jutros. On je naglasio da je lideri regiona i EU "razumeju da postoje stvari o kojima Srbija ne može da se opredeli".

Vučić je posebno naglasio značaj ekonomskih tema koje su pokrenute u Atini - Ono što je važno to je da smo razgovarali sa Ursulom von den Lejen, da su sinoć ponovili značaj agende rasta i, kao EU priprema, program rasta za zemlje Zapadnog Balkana. Tu očekujem podršku različitim programima, zelenoj agendi, subvencuiji, očekujem dodatni priliv novca što bi za nas bilo značajno - rekao je Vučić. On je naglasio da ne treba imati nerealna očekivanja u vezi sa brzinom

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »