Deo manjinskih stranaka prihvatio učešće u novoj crnogorskoj vladi

Beta 23.08.2023

Manjinske stranke u Crnoj Gori - Bošnjačka stranka (BS) i Albanski forum saopštile su da će biti deo nove vlade koju pokušava da sastavi mandatar Milojko Spajić.Glavni odbor Bošnjačke stranke na sinoć održanoj sednici jednoglasno je doneo odluku o ulasku u Vladu, saopšteno je iz te partije, jer je Spajić, kako su naveli, uvažio i prihvatio programske principe BS, na kojima će počivati rad buduće Vlade.

Prema nezvaničnim informacijama, BS su ponuđeni mesto potpredsednika vlade, zatim resori saobraćaja, energetike, dijaspore, poljoprivrede.

Albanski forum pristao je da bude deo Vlade Crne Gore, saopštio je Nik Đeljošaj.

"Albanski forum je uspio da tokom pregovora ispuni svoj program po kome ćemo imati decentralizaciju, a kladionice i kazina će do potpunog zatvaranja biti stavljeni u potpuno drugačiji sistem od onoga što jesu i obezbijedićemo staračke penzije za sve građane", rekao je Đeljošaj.

On je kazao i da će Albanski forum u vladi preuzeti odgovornost potpredsednika vlade za kapitalne investicije i ministra javne uprave.

"Kao i uvijek, radićemo u javnom interesu, na unapređenju našeg programa, ravnopravnosti svih građana i nacija, a posebno na ekonomskom razvoju svih građana", poručio je Đeljošaj.

(Beta, 08.23.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »