Bjelica (Zajedno): Predlažemo online biblioteku besplatnih digitalnih udžbenika

Beta 23.08.2023

Pred početak nove školske godine, profesor Elektrotehničkog fakulteta i član stranke Zajedno, Milan Bjelica predložio je formiranje onlajn biblioteke da bi se svim đacima omogućilo besplatno korišćenje udžbenika.

On je rekao da bi, ako je osnovno obrazovanje obavezno, trebalo da bude i besplatno, a da bi informacioni sadržaji namenjeni nastavi mogli da budu javno dostupni u digitalnom obliku.

"Predlažemo da država putem nadležnog ministarstva formira onlajn-e biblioteku besplatnih digitalnih udžbenika, koji će u potpunosti pokrivati osnovno obrazovanje. Roditelji i učenici moći će da im slobodno pristupe, preuzmu ih i sačuvaju na mobilnim telefonima i računarima, moći će i da ih odštampaju i koriste", naveo je Bjelica.

Pitao je i šta se dešava s televizijskim časovima koji su emitovani kao podrška nastavi na daljinu tokom korona-krize, i zašto i oni ne bi bili javno dostupni preko sajta ministarstva, a vremenom bi se uz snimljena predavanja dodavali snimci eksperimenata, eksponata, predela i slično.

"Krajnji rezultat bili bi video-udžbenici, nalik nekadašnjem TV-školskom programu, raspoređeni po nastavnim jedinicama i dostupni na jednom mestu, kada i kome zatrebaju", predložio je Bjelica iz stranke Zajedno.

(Beta, 08.23.2023)

Beta »

Društvo, najnovije vesti »