Jovanović Ćuta za BETU: Vučić samo pod pritiskom može da ispuni zahteve protesta

Beta 26.08.2023

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je večeras na protestu "Srbija protiv nasilja" da predsednik Srbije Aleksandar Vučić samo pod pritiskom može ispuniti građanske zahteve, te tu ubrojao i "prekid rada parlamenta".On je agenciji Beta na protestu kazao da Vučić "neće dati ništa, niti će ispuniti zahteve", te naglasio da je pitanje šta treba da rade građani i opozicija.

"Više aktivizma, manje političarenja, pokazali smo kao opozicija da možemo da prekinemo rad parlamenta", rekao je on podsetivši na delovanje opozicije zbog kojeg je ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović morao da napusti Skupštinu, jer je uvredio jednog od poslanika.

On je kazao da je opozicija pokazala da je sposobna da prekine rad parlamenta, te pozvao sve da, ukoliko ne budu ispunjeni zahtevi protesta, to i urade.

Jovanović je, upitan o večerašnjoj protestnoj šetnji i do zgrade REM-a kazao i da ni tu Vučić neće dozvoliti da se nešto promeni.

"Videli ste šta radi (vlasnik Pinka) Željko Mitrović. Može samo pod pritiskom da dođe do promena", rekao je on, te pozvao na jedinstvo u borbi protiv vlasti.

(Beta, 08.26.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »