Na Zlatiboru izložba Košarkaškog saveza Srbije povodom 100 godina košarke u Srbiji

Beta 27.08.2023

Košarkaški savez Srbije, u sklopu 12. Međunarodnog festivala sportskog filma (MFSF), predstavio je danas, na Kraljevom trgu na Zlatiboru, izložbu povodom sto godina košarke u Srbiji.

Ovo je 21. putujuća izložba KSS na kojoj su prikazani važni istorijski predmeti poput pehara sa Svetskog prvenstva 2002. u Sjedinjenim Američkim Državama kada je Jugoslavija postala prvak sveta protiv Argentine, kao i dres Ranka Žeravice koju je nosio na Olimpijskim igrama 1968. godine u Meksiku.

"Skromno ću reći da je KSS najveći brend Srbije", izjavio je direktor marketinga KSS Zoran Papović.{video1}

Izložbu je posetila i košarkašica i dobitnica priznanja "Heroina sporta i života" na MFSF Nataša Kovačević.

"Ovo je veliki jubilej za KSS, a posetioci će moći da nauče o našoj bogatoj košarkaškoj istoriji dok gledamo Svetsko prvenstvo i navijamo za naše reprezentativce", kazala je Kovaćević.

Direktor Košarkaškog kluba "Zlatibor" Aleksandar Jevđić, koji i sam slavi jubilej od 30 godina u košarci, rekao je da mu je drago što je KSS prepoznao uspehe njegovog kluba i zato doveo izložbu na Zlatibor.

MFSF i izložbu posetilo je i predstavnik Košarkaške federacije Makedonije Boban Radulović.

"Čast nam je da posetimo ovakvu manifestaciju koja se održava u gradu koji voli košarku", kazao je on.

Na izložbi su se mogli videti i pehar sa Svetskog prvenstva u Italiji iz 1987. kada je Jugoslavija postala juniorski prvak sveta, zlatne medalje seniorki na Evropskom prvenstvu iz Španije 2021. i Mađarske 2015. godine, kao i foto zidovi na kojima su fotografije iz istorije srpske košarke.

Na MFSF danas će biti prikazan makedonski film "Srećna trinaestica".

 

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

(Beta, 08.27.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »