Kandidat pokreta Evropski put - Basta na izborima u Mladenovcu

Beta 28.08.2023

Pokret "Evropski put - Basta" je danas saopštio da će na predstojećim izborima u opštini Mladenovac, kao potencijalni kandidat za predsednika te opštine nosilac liste tog pokreta biti Zlatko Milinković, penzionisani direktor tamošnje Gimnazije.

Milinković je, kao nosilac liste "Dogovor za Mladenovac - Evropski put Basta", kazao da se tom pokretu pridružio jer je kao direktor gimnazije imao prilike da sarađuje sa predstavnicima EU u cilju poboljšanja uslova školskog rada, čime je uspostavio dugogodišnje saradnje sa školama u Italiji i Sloveniji i tako direktno mogao da vidi kako funkcionišu uređeni sistemi.

Pored toga, naveo je Milinković, kao jedan od prvih direktora u Srbiji je uspeo da napravi saradnju sa predstavnicima obrazovanja SAD u cilju razmene učenika, te je tako doprineo da učenici i budući studenti steknu drugačija znanja i iskustva koja su kasnije mogli da upotrebe u Srbiji.

Pokreta je naveo da je Milinković kao koordinator svog udruženja građana "Mladenovac - naša stvar" imenovan i za predsednika mladenovačkog inicijalnog odbora tog pokreta.

"Profesionalno iskustvo Zlatka Milinkovića je ogromno. Još 1976. godine zasniva radni odnos u obrazovnom centru 'Veljko Vlahović' u Mladenovcu, kao profesor matematike sve do 1988. godine, kada postaje direktor OURA obrazovnog centra. Juna 1990. godine biva imenovan za direktora mladenovačke Gimnazije u osnivanju", stoji u saopštenju.

Dodali su i da je na čelu te škole bio do avgusta 2017. godine, kada je penzionisan. Tada je zasnovao radni odnos u jednoj od beogradskih privatnih firmi koje se bave obezbeđivanjem objekata, gde i sada radi.

(Beta, 08.28.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »