Predsedavajući OEBS Osmani razgovarao telefonom sa Sergejom Lavrovom

Beta 30.08.2023

 Predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednosti saradnju (OEBS), šef diplomatije Severne Makedonije, Bujar Osmani razgovarao je danas telefonom sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim i pozvao na prekid agresije i povlačenja ruskih vojnih snaga iz Ukrajine.Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, ministar Bujar Osmani je u u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a imao telefonski razgovor sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Tokom tog razgovora, Osmani se, navodi se, osvrnuo na izazove u regionu OEBS-a i ponovio posvećenost Predsedništva Severne Makedonije poštovanju osnovnih principa i opredeljenja te međunrodne organizacije.

"U tom kontekstu je još jednom istakao neophodnost zaustavljanja agresije, povlačenja ruskih vojnih snaga iz Ukrajine i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine", navodu se u saopštenju ministarstva Bujara Osmanija, koji  je predsedava  OEBS-om.

Dodaje se da su ministri Osmani i Lavrov razmeninili i mišljenja o najaktuelnijim pitanjima u vezi sa funkcionisanjem OEBS-a.

(Beta, 08.30.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »