Milivojević (DS): Ako se Vučić plaši da raspiše izbore, građani će ga naterati

Beta 09.09.2023

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević izjavio je danas da su "izbori, pošteni i kontrolisani, izbori koji se ne sprovode po izbornim pravilima mafije jedini put za izlazak iz duboke političke, društvene, socijalne, ekonomske i moralne krize u koju je nas gurnuo mafijaški režim Aleksandar Vučić".

"Vučić je već poslao svoje skutonoše da u njegovo ime odgovaraju. Oglasili su se i drugi portparoli mafije i glasnogovornici zla. Naš zahtev je jasan. Zahtevamo održavanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine", rekao je Milivojević, u intervjuu za list Nova od subote, odgovarajući na pitanje kakav odgovor očekuje od Vučića na takav zahtev.

Kako je naveo, "ako Vučić želi da o tome razgovara, neka odmah dođe u Narodnu skupštinu, koja je jedino mesto za takav razgovor".

"Ako se najveća politička kukavica u istoriji Srbije plaši da raspiše izbore na kojima bi omogućio mirnu primopredaju vlasti, građani se ne plaše da ga na to nateraju predvođeni onim strankama koje su oko ovoga saglasne", rekao je Milivojević.

On je dodao da je "jedna izborna lista organizatora protesta ('Srbija protiv nasilja') otvorena mogućnost".

"Jedini uslov koji za tako nešto postavlja DS je da se svi eksplicitno izjasne da im je saradnja sa mafijaškim režimom neprihvatljiva. Verujem da je to sasvim jasno", naglasio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, na izjašnjavanju "ili Srbija ili mafija, svi su izabrali pravu stranu i da građani to vide".

"Zato je pobeda nad naprednom mafijom naupitna", rekao je Milivojević.

(Beta, 09.09.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »