Dveri protiv Parade ponosa

Beta 09.09.2023

Srpski pokret Dveri je danas saopštio da je protiv, kako su naveli, "veštački nametnute tzv. Parade ponosa", koja je ocenjena kao "agresivna LGBT propaganda",  s ciljem da "opravda ogromna inostrana finansijska ulaganja u promotere homoseksualizma i džender ideologije".U centru Beograda je za popodne zakazana "Prajd šetnja" u okviru jednonedeljnog "Beograd Prajda" koji je ove godine pod sloganom "Nismo ni blizu" jer se LGBTI+ zajednica u Srbiji suočava sa nasiljem i diskriminacijom, a njeni zahtevi nisu ispunjeni, objavili su organizatori.

"Politika Srpskog pokreta Dveri počiva na poštovanju ljudskih prava, tradicionalnih vrednosti i dobrobiti porodice. U vremenu demografske katastrofe, pojačanog nasilja u društvu, inflacije i ekonomske nesigurnosti, sloma pravih vrednosti, LGBT propaganda svakako nije tema", navedeno je u saopštenju.

Smatraju da su i prosvetne vlasti shvatile da u Srbiji nedostaje vaspitna uloga škole koja se bavi vrlinama i vrednostima, i ocenjuju da "ovo nije trenutak za razbijanje, već očuvanje porodice".

"Vlast mora da se odluči da li je za gej parade i promenu pola, ili za podršku i pomoć porodici, računajući sve članove našeg društva bez ikakve diskriminacije. Ideologija LGBT je totalitarna i destruktivna po porodični model društva, nameće se na silu, preti kažnjavanjem svakoga ko ima drugačije mišljenje i to neće proći", naveli su iz Dveri.

Naglasili su da su posebno protiv zahteva za legalizaciju istopolnih brakova i "izmišljenih džendera" - rodova.

"Zakon o džender ravnopravnosti treba ukinuti, jer deca ne mogu da imaju mamu i mamu, niti pre podne neko može biti žensko, a posle podne muško", piše u saopštenju.

Dveri smatraju da "Srbija danas ima važnijih tema od ovih opasnih društvenih eksperimenata, a to je svakako najskuplja hrana i gorivo koje plaćamo u Evropi, porast akciza za osam odsto i najavljeno poskupljenje energenata pred zimu, što će osetetiti svi građani Srbije, nevezano za to da li su hetero ili homoseksualci".

Možda to "neće osetiti samo oni koji odlično žive od profesionalnog bavljenja promocije džender i ideologije homoseksualizma", piše u saopštenju Dveri.

(Beta, 09.09.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »