Basta Dačiću: Tražite pomoć FBI za istragu ubistava političara i novinara u Srbiji

Beta 09.09.2023

Predsednik pokreta "Evropski put - Basta", bivši ministar privrede Srbije Rade Basta, poručio je danas ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da kao koordinator službi bezbednosti, traži pomoć američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) za istragu ubistava političara i novinara u Srbiji.

"Srbija ne može da postane punopravna članica Evropske unije (EU), kao ni uređena zemlja, sve dok se ne razreše sva ubistva političara i novinara u Srbiji kojih je bilo dosta tokom turbulentnih političkih perioda u našoj zemlji", poručio je Basta u javnom obraćanju Dačiću.

{Related:190051}

Kako je naveo, "činjenica da ima toliko nerazjašnjenih slučajeva, a verovatno i zataškavanja u istragama ubistava političara i novinara u Srbiji, navodi na pomisao da nije postojala politička volja za rešavanje".

"Dačić koji je dugo godina bio ministar policije, a potom i koordinator službi bezbednosti, ima jedinstvenu poziciju da zatraži pomoć od FBI koji ima iskustva u rešavanju najkomplikovanijih slučajeva. Sve dok ne razrešimo pitanja iz prošlosti, nećemo moći da gradimo perspektivnu, evropsku budućnost", ukazao je Basta.

(Beta, 09.09.2023)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »