Vukadinović: Veće iznenađenje bi bilo da izbora ne bude, nego da ih bude u decembru

Beta 11.09.2023

Politički analitičar Đorđe Vukadinović ocenio je danas da bi bilo veće iznenađenje da u Srbiji vanrednih parlamentarnih izbora ne bude do kraja godine, nego da ih bude.

Vukadinović je za agenciju Beta izjavio da tome u prilog govori i najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o jednokratnoj pomoći penzionerima u novembru, od po 20.000 dinara.

On je ocenio da poslednje Vučićevo obraćanje građanima Srbije, u kojem je penzionerima najavio novčanu pomoć, kao i smanjenje cena 20 osnovnih namirnica, ostavlja utisak nezvaničnog početka izborne kampanje, iako je "Aleksandar Vučić zaista non-stop u kampanji i u tom pogledu nema neke prevelike razlike" u odnosu na njegova obraćanja od pre nekoliko meseci.

Podsetio je da postoje "nezvanične glasine" iz vrha Srpske napredne stranke da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti u decembru, ali da je najpouzdaniji indikator te informacije "upravo tajming" za dodelu pomoći penzionerima.

Vukadinović je kazao da je "misterija" koji će izbori biti organizovani, odnosno da li će sa vanrednim parlamentarnim biti raspisani i vanredni lokalni izbori u Beogradu, za koje je ocenio da su "najmanje verovatni".

Istakao je da je opozicija bila u boljem položaju da traži vanredne parlamentarne izbore pre nekoliko meseci, kada su protesti protiv nasilja bili najmasovniji, a da sada "od procene Aleksandra Vučića" zavisi "da li će biti, koji će biti, i kada će biti" raspisani izbori.

(Beta, 09.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »