Oprez! I na ovoj petlji u Beogradu lako možete da završite u suprotnom smeru na auto-putu zbog loše signalizacije (foto)

Blic 11.09.2023
Oprez! I na ovoj petlji u Beogradu lako možete da završite u suprotnom smeru na auto-putu zbog loše signalizacije (foto)

Od kako je na putevima Srbije kao sve masovnija pojava zabeležena vožnja u kontra smeru, pa čak i na auto-putevima i to sa tragičnim ishodom, sve više se postavlja pitanje da li je saobraćajna signalizacija jasna i postavljena kako treba. U nedavnoj Blic patroli sa Damirom Okanovićem, direktorom Komiteta za bezbednost u saobraćaju, obišli smo nekoliko tih crnih tačaka, ali sada nam on ukazuje i na još jednu.

Ovoga puta u pitanju je petlja Surčin na auto-putu A1 gde vozači lako mogu da pogreše skretanje i završe u kontra smeru jer ne postoji znak koji ukazuje na to da ne smeju da skrenu, a tada već može biti kasno. Šta ovde tačno nedostaje za "Blic" je objasnio Damir Okanović. - Ovde nedostaje saobraćajna signalizacija znak stop, kao i znak za obavezno skretanje, a oznake na kolovozu su izbledele. Tu baš lako može da se uđe u kontra smer, naročito kada se ide iz centra

Bezbednost U Saobraćaju »

Ključne reči

Komentari

Beograd, najnovije vesti »